5 Unieke hotels in Lapland voor je wintervakantie

5 Hotel tips in winters Lapland voor je verblijf tijdens de kerstvakantie of krokusvakantie.

Samen met nichetouroperator Gallia selecteerden we vijf unieke logementen waar je niet alleen ’s nachts maar ook overdag je hart kan ophalen: husky safari, rendiertocht, sneeuwscooter safari … en wie weet het noorderlicht spotten! Ideaal voor een gezellige kerst- of krokusvakantie om om nooit te vergeten !

1. Arctic TreeHouse Hotel

Aan de poolcirkel op ongeveer 2 km van Santa Claus Village biedt Arctic TreeHouse een volledig nieuwe manier om de schoonheid van de Lapse natuur en de Aurora Borealis te beleven. In het panoramische restaurant Rakas geniet je van heerlijke continentale en lokale keukenspecialiteiten in een unieke omgeving. Dé troef is echter de logies. Zorgvuldig ontworpen suites met spectaculair uitzicht over de boomtoppen. Met een exclusieve combinatie van lokale traditie en modern Scandinavisch design.

2. Iisakki Village

Midden in de natuur, op 7 km van het centrum van Ruka en de skipistes ligt Iisakki Village. Een kleinschalig domein waar je in de eerste plaats geniet van de natuur. Vooral ’s nachts beleef je hier een fantastische ervaring. Zo kan je volop genieten van de prachtige sterrenhemel in een glazen huisje met uniek glazen dak en twee glazen wanden. Het restaurant vind je in het hoofdgebouw. Een andere belevenis is een onvergetelijke nacht in een sneeuwiglo. En in het saunagebouw kan je heerlijk ontspannen in een authentieke sauna en buitenbubbelbad.  

3. Aurora Village

Aurora Village is een klein authentiek vakantiedomein waar je nog kan genieten van de pure witte sneeuw, de zuivere poollucht en de rendieren. Neem een paar sneeuwschoenen, maak een rustige wandeling op je eigen tempo door de besneeuwde bossen en geniet van de stilte van de natuur. Verblijven doe je in de Aurora chalets. Vanuit je comfortabel bed heb je een fantastisch zicht op de noordelijke hemel waar het Noorderlicht regelmatig haar dans uitvoert.

4. Muotka Hotel

Diep in het woud, naast het Urho Kekkonen National Park, ligt Muotka. De wildernis is er oorverdovend stil waardoor de lodge de perfecte plaats is om te ontspannen, het noorderlicht te zien en op winteravontuur te gaan. Je verblijft er in een Panorama Log Cabin, een zeer ruime blokhut met grote ramen. Op zoek naar een romantische en unieke ervaring? Dan is dit de plek. Met wat geluk zie je het noorderlicht vanuit je heerlijke bed.

5. Torasieppi

In Torasieppi kies je niet voor de grote luxe maar voor de authenticiteit en de unieke natuur. Het restaurant serveert heerlijke gerechten, op basis van organische en lokale ingrediënten. Verblijven doe je in een aurora dome, een luxueuze geïsoleerde tent met bed en houtvuur. Een stuk van de wand en het plafond is doorzichtig waardoor je een mooi zicht krijgt op de sterrenhemel. Je kan ook overnachten in een sneeuwkamer. Zachte, warme rendierhuiden, dikke slaapzakken en warme drankjes garanderen er een warme en comfortabele nacht!

Reisaanvraag

Reisplannen bespreken

Bel ons

Bezoek ons

Onze openingsuren

Maandag:
10:00 - 12:30
13:30 - 18:00

Dinsdag:
09:30 - 12.30
13:30 - 18:00

Donderdag:
09:30 - 12:30
13:30 - 18:00

Vrijdag:
09:30 - 12:30
13:30 - 18:00