Belgische Ardennen: outdoor paradijs

Belgische Ardennen: outdoor paradijs | 2Travel - Reisbureau Putte

Weekendje Belgische Ardennen

De Belgische Ardennen zijn een waar outdoor-paradijs! Wandel of rij met de mountainbike door bossen, langs riviertjes en graslanden en ontdek charmante stadjes als La Roche-en-Ardenne en Rochefort.

Wie het wat actiever wil kan kajakken op de Ourthe, de Lesse of de Semois. Het wildpark en de Grotten van Han bezorgen groot en klein uren plezier. Loop in Namen van de Citadel tot aan de oevers van de Samber en maak je keuze uit de vele culinaire adresjes in de gezellige steegjes. Bestel hierbij één van de beroemde trappistenbieren Chimay, Rochefort of Orval.

Hotel Auberge d’Alle ***

Het kleine hotel Auberge d’Alle is in handen van een sympathiek Nederlandstalig koppel dat aandacht heeft voor een sfeervolle inrichting, gezelligheid en romantiek. Alle kamers werden begin 2017 gerenoveerd.

Insider tip: in de 19de eeuw werd er tabak geteeld en gesmokkeld in de streek. Ontdek de laatste getuigen van de tabakscultuur langsheen de ‘Tabaksroute van de Semois’, twee autoroutes tussen Alle en Bohan (60 km) en Alle en Bouillon (70 km).

Hotel La Claire Fontaine ****

Beleef een rustgevende vakantie in Hotel La Claire Fontaine, een klassiek hotel met fl air waar de vriendelijke familie Son aan het roer staat. De keuken is van hoog gastronomisch niveau. Het is smullen van het ontbijtbuffet dat is samengesteld met de heerlijkste, kwalitatieve ingrediënten.

Insider tip: er is een aangename wandelweg die langs de Ourthe naar de stad leidt en direct aan het hotel vertrekt, een half uur puur wandelplezier.

Reisaanvraag

Reisplannen bespreken

Bel ons

Bezoek ons

Onze openingsuren

Maandag:
10:00 - 12:30
13:30 - 18:00

Dinsdag:
09:30 - 12.30
13:30 - 18:00

Donderdag:
09:30 - 12:30
13:30 - 18:00

Vrijdag:
09:30 - 12:30
13:30 - 18:00