Eropuit in Belgisch of Nederlands Limburg?

Eropuit in Belgisch of Nederlands Limburg? | 2Travel - Reisbureau Putte

Weekendje Limburg

Het landschap van Limburg leent zich met heuvels, heidevelden, dennenbossen en groene weiden uitstekend tot uitdagende fietstochten. Of dacht je dat de Amstel Gold Race voor doetjes is? Must-sees in Nederlands Limburg zijn de mysterieuze mergelgrotten van Valkenburg, het Bonnefantenmuseum in Maastricht en de GaiaZOO in Kerkrade.

Aan Belgische zijde moet je naar het mijnmuseum in Beringen en het Gallo-Romeins Museum in Tongeren. Genieten is het adagio in heel Limburg: proeven en relaxen doe je in Hasselt en Maastricht, twee gezellige steden met bovendien heel wat leuke winkels. Wie nog meer koopjes wil jagen vindt beslist zijn gading in Maasmechelen Village.

Belgisch Limburg:

Hotel Kasteel Wurfeld ****

Zoek je een schilderachtige plek? Het befaamde Kasteel Wurfeld ligt in een tuin die weggelopen lijkt uit een kunstwerk. Het kasteelgebouw met torentje en wintertuin is een romantisch decor. De gerechten zijn pure culinaire verwennerij, kleine kunstwerkjes vol smaak. Aanrader!

Insider tip: hier wordt rust verzekerd in een park met vijvers waarin eenden zich vermaken. Ga op ontdekkingstocht in de omgeving langs perfect uitgestippelde wandelroutes die aan het kasteel vertrekken of laat je verwennen in het shoppingcentrum Maasmechelen Village vlakbij.

Nederlands Limburg:

Fletcher Hotel-Restaurant Kasteel Erenstein ****

Fletcher Hotel-Restaurant Kasteel Erenstein is gelegen aan de Anstelvallei en omgeven door een slotgracht en een schitterende kasteeltuin met vijverpartijen en fonteinen. Het hotel is gevestigd in een Limburgse carréhoeve uit 1713.

Het oorspronkelijke Kasteel Erenstein dient tegenwoordig als een gezellig à-la-carterestaurant waar je kan genieten van heerlijke gerechten met uitzicht op de schitterende tuin. Sluit je dag af met een comfortabele overnachting in een van de sfeervol ingerichte hotelkamers van de carréhoeve.

Insider tip: het hotel ligt vlak naast GaiaZOO, een van de mooiste dierenparken van Nederland.

Reisaanvraag

Reisplannen bespreken

Bel ons

Bezoek ons

Onze openingsuren

Maandag:
10:00 - 12:30
13:30 - 18:00

Dinsdag:
09:30 - 12.30
13:30 - 18:00

Donderdag:
09:30 - 12:30
13:30 - 18:00

Vrijdag:
09:30 - 12:30
13:30 - 18:00