Wandelweekend Luxemburg

Wandelweekend Luxemburg | 2Travel - Reisbureau Putte

Klein Zwitserland in Luxemburg

Het Groothertogdom Luxemburg is klein maar voelt groots aan. Imposante kastelen en romantische stadjes als Vianden en Clervaux getuigen van de macht van de vroegere Luxemburgse seigneurs. De bosrijke natuur van de Luxemburgse Ardennen staat garant voor prachtige wandelingen.

In de levendige, multiculturele hoofdstad Luxemburg kan je fijn kan shoppen en lekker eten. Huur een mountainbike in Echternach, de bekendste stad van het Mullertal, ook ‘Klein Zwitserland’ genoemd, en verken het gevarieerde landschap met rotsformaties, watervallen en verweerde burchten.

Domaine du Moulin d’Asselborn ***

Onvervalste nostalgie in een kleinschalig sprookjeshotel met annex midden in de ongerepte natuur. Romantici en levensgenieters worden hier op hun wenken bediend en kunnen rekenen op een fijne keuken in een meer dan gezellig kader. Wij waren alvast op slag verliefd, nu jij nog!

Insider tip: langs het stroompje van de Troine, staat een van de meest beroemde molens van Luxemburg, de molen van Asselborn. In 1981 werd het landgoed opnieuw gekocht om de afbraak te voorkomen. Vandaag de dag is het een van de meest gerenommeerde hotelrestaurants in de regio. Het herbergt een kunstgalerij en een museum over molens. Je kan er de werking van een watermolen bewonderen. Het waterrad werkt nog.

Hotel Bon Repos ****

De naam Bon Repos doet al vermoeden dat je hier een heerlijke nachtrust tegemoet gaat. De superuitgeruste kamers lonken dan ook uitnodigend, net als de mooie wellness. ‘s Avonds verwent de chef-kok je met lekkere creaties en het professionele bike center helpt je met het uitstippelen van fietsroutes. De enthousiaste hotelmanager Vitor Pinto staat je met raad en daad bij. Hoeft het nog gezegd dat deze gewaardeerde topper absoluut aan te bevelen is?

Insider tip: of je nu op zoek bent naar buitenactiviteiten, deskundige lokale aanbevelingen, heerlijk, stevig eten of rustige ontspanningstijd in de sauna en hammam, Le Bon Repos heeft voor elk wat wils. Het bike center is een andere echte aanwinst voor het hotel; het aanbieden van perfect onderhouden mountainbikes en racefietsen, samen met deskundig advies. Beginners kunnen zelfs een inleidende mountainbikecursus boeken voordat ze de lokale paden gaan ontdekken.

Reisaanvraag

Reisplannen bespreken

Bel ons

Bezoek ons

Onze openingsuren

Maandag:
10:00 - 12:30
13:30 - 18:00

Dinsdag:
09:30 - 12.30
13:30 - 18:00

Donderdag:
09:30 - 12:30
13:30 - 18:00

Vrijdag:
09:30 - 12:30
13:30 - 18:00